2013. Január 24. csütörtök, 10:01
EURUSD – szabályos zuhanások sorozata

Daytrade kereskedők számára szembeötlő, hogy igen csak megnőtt az EURUSD pár volatilitása az utóbbi napokban, pletykák és makro publikációk mind heves reakciókat váltottak ki. Ma reggel az 1.3350-es szintek közeléből következett be egy hirtelen zuhanás, egy békeidőben jelentéktelen francia beszerzési index közlésre. A reagálásból befektetői félelmet lehet kiolvasni, és bizonytalanságot az év eleji optimizmushoz képest.
Mario Draghi az EKB első embere biztató kommentárokat mondott még kedden este is, de makroadatok tekintetében nem ilyen látványos még a javulás. Friss reggeli adat volt a 26%-os spanyol munkanélküliségi arány is, reggel 10 órakor pedig eurózónás BMI publikáció erősítheti a szkeptikusok táborát.

EURUSD – szabályos zuhanások sorozata


Technikalag egy igen jól működő trendvonalat lehet behúzni az EURUSD charton, mely négyszeres pattanást tudott ez idáig produkálni. Az M30 chart bár úgy néz ki mint egy csatamezőm hatalmas helyenként 100 pip közeli gyertyákkal, azért a nagy elmozdulások után, gyors nyitás-zárással szép összegeket lehetett keresni. A sávozásból való kitörés bizonytalan irányú, stopokat elhelyezni pedig extrém nehézségű feladat ilyen mozgások közepette, de az eddigiek alapján az 1,3350-es szintet lehet szoft ellenállásnak megjelölni.Forrás: X-TRADE BROKERS DM SA

Kockázati figyelmeztetés >>