2013. Január 28. hétfő, 10:01
EURUSD – meredek ralira érkezhet korrekció

A Fitch újra leminősítette Ciprust, még is valószínűleg nem ez indította el az EURUSD grafikont a lejtőn ma reggel, hanem puszta profitrealizálásról lehet szó, az 1,3470-es szintek magassága táján.

A héten lesznek érdekes makroadatok, melyek fűthetik, vagy ellenkező esetben visszavethetik az euró lendületét. A mai napon az amerikai tartós cikkek megrendelései alapján kaphatunk képet a fogyasztói lendületről, de érkezik a Q4 GDP adat és a munkanélküli számok is a hét későbbi napjain. Amennyiben e mutatók csalódást keltenek, úgy a részvénypiacok eshetnek vissza nagyobb mértékben, hiszen az S&P 500 indexe hat éves csúcson volt a múlt héten, de természetesen lefelé korrigálhat az EURUSD keresztje is.

EURUSD – meredek ralira érkezhet korrekció


Az EURUSD grafikonja ma reggel bekerült az M30-as idősík 20-as mozgóátlaga alá, amit első jelzésnek vehetünk a lefelé korrekció irányába. Igazán szép short azonban az emelkedő trendvonal megtörésével bontakozhatna ki, 1,34 és 1,3370-es célszintekkel. A délutáni makroadatig egy oldalazás is elképzelhető így az 1,3480-1,3430 zónába nem érdemes stopot rakni.Forrás: X-TRADE BROKERS DM SA

Kockázati figyelmeztetés >>