2013. Január 25. péntek, 10:11
EURUSD – gyengülnek az euró ellenfelei

Ma reggel ismét az euró ébredt frissebben a dollárral szemben, a kitörés indoka az „ellenfelek” gyengítésében rejlik. A BOJ legutóbbi jegyzőkönyvéből az derül ki, hogy a jegybankárok további erős lazítást fognak szorgalmazni, lévén, hogy a japán gazdaság továbbra is gyengélkedik, és nem enged a szorításból a defláció sem. Utóbbihoz köthető, hogy -0,2%-os csökkenést mutatott a fogyasztói árindex decemberben, ehhez képest az új kormány elkötelezett célja a +2% lenne.

Gyengült az amerikai dollár is, hiszen az S&P 500 index 2007 óta nem látott magasságokba emelkedet, rövid időre átbökve az 1500 pontos lélektani határt.

EURUSD – gyengülnek az euró ellenfelei


A mai nap fő eseménye a 10 órakor érkező német IFO üzleti hangulati index publikálása, jó eredmény esetén tovább ralizhat az euró, áttörve az 1,3420-as szintet. A ma reggeli break out így trendfolytató ármozgás lehet, ami az EURUSD tekintetében az 1,3480-as szint érintését is jelentheti a mai napon. A vártnál rosszabb publikálás esetén viszont visszahullhat az árfolyam akár az 1,3370-es szintekig is.Forrás: X-TRADE BROKERS DM SA

Kockázati figyelmeztetés >>