2013. Január 28. hétfő, 10:01
EURUSD – meredek ralira érkezhet korrekció

A Fitch újra leminősítette Ciprust, még is valószínűleg nem ez indította el az EURUSD grafikont a lejtőn ma reggel, hanem puszta profitrealizálásról lehet szó, az 1,3470-es szintek magassága táján.
Bővebben...
 
2013. Január 25. péntek, 10:11
EURUSD – gyengülnek az euró ellenfelei

Ma reggel ismét az euró ébredt frissebben a dollárral szemben, a kitörés indoka az „ellenfelek” gyengítésében rejlik. A BOJ legutóbbi jegyzőkönyvéből az derül ki, hogy a jegybankárok további erős lazítást fognak szorgalmazni, lévén, hogy a japán gazdaság továbbra is gyengélkedik, és nem enged a szorításból a defláció sem. Utóbbihoz köthető, hogy -0,2%-os csökkenést mutatott a fogyasztói árindex decemberben, ehhez képest az új kormány elkötelezett célja a +2% lenne.
Bővebben...
 
2013. Január 24. csütörtök, 10:01
EURUSD – szabályos zuhanások sorozata

Daytrade kereskedők számára szembeötlő, hogy igen csak megnőtt az EURUSD pár volatilitása az utóbbi napokban, pletykák és makro publikációk mind heves reakciókat váltottak ki. Ma reggel az 1.3350-es szintek közeléből következett be egy hirtelen zuhanás, egy békeidőben jelentéktelen francia beszerzési index közlésre. A reagálásból befektetői félelmet lehet kiolvasni, és bizonytalanságot az év eleji optimizmushoz képest.
Bővebben...
 
2013. Január 23. szerda, 09:28
Golds – részvények vs. arany

Egyre csökkenő volatilitás mellett emelkedik az arany spot árfolyama, miközben az amerikai S&P 500 index 5 éves csúcsra ért. A régi tankönyvi példa szerint az arany és a részvénypiacok közötti korreláció negatív, azaz, ha egyiknek jól megy a sora, a másik általában hanyatlik. Amennyiben a piaci bizalom 2013-ban a fellendülés irányába stabilizálódik, a befektetők a nemesfémből a nagyobb hozammal kecsegtető részvénypiacok felé csoportosíthatják tőkéjüket.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1 / 117