2013. Január 23. szerda, 09:28
Golds – részvények vs. arany

Egyre csökkenő volatilitás mellett emelkedik az arany spot árfolyama, miközben az amerikai S&P 500 index 5 éves csúcsra ért. A régi tankönyvi példa szerint az arany és a részvénypiacok közötti korreláció negatív, azaz, ha egyiknek jól megy a sora, a másik általában hanyatlik. Amennyiben a piaci bizalom 2013-ban a fellendülés irányába stabilizálódik, a befektetők a nemesfémből a nagyobb hozammal kecsegtető részvénypiacok felé csoportosíthatják tőkéjüket.

A piaci optimizmussal együtt tovább fűtheti a részvénypiacokat az a tegnap esti hír, hogy a republikánusok a költségvetési plafon megemelését szavazták meg, amivel újabb négy hónappal, májusra tolódik el az alkotmányos államadósság limit elérése az Államokban.

Golds – részvények vs. arany


Technikailag az 1695-ös ellenállási szint alatt oldalazik az arany árfolyama, így a long/short függő megbízások teljesülésére érdemes figyelni. Az arany árfolyamát támogathatja egy tovább gyengülő dollár, és ez esetben északi irányba veheti az irányt az arany is, de az EURUSD grafikonján inkább korrekciós hangulat alakult ki, így az arany esetében is inkább egy lefelé mutató korrekció valószínűsíthető.


Forrás: X-TRADE BROKERS DM SA

Kockázati figyelmeztetés >>